Reset Password

Ontdek Gibraltar

Gibraltar is een klein Brits overzees gebied dat gelegen is aan de zuidelijke kust van Spanje, aan de ingang van de Middellandse Zee. Het is vooral bekend vanwege zijn opvallende rotsformatie en zijn strategische ligging aan de zeestraat van Gibraltar, die de Middellandse Zee verbindt met de Atlantische Oceaan.

Gibraltar De Rock apen

Waar ligt Gibraltar?

Gibraltar ligt aan de zuidelijke kust van Spanje, aan de ingang van de Middellandse Zee. Het is een klein Brits overzees gebied dat grenst aan Spanje. De locatie van Gibraltar is zeer strategisch, omdat het zich bevindt aan de zeestraat van Gibraltar, die de Middellandse Zee scheidt van de Atlantische Oceaan.

 

Het is een smalle landtong die zich uitstrekt van het Iberisch schiereiland in zuidwestelijke richting. Gibraltar wordt begrensd door Spanje in het noorden en oosten, terwijl de westelijke kust uitkijkt op de Atlantische Oceaan.

Gibraltar haven vanuit de lucht

Bezienswaardigheden Gibraltar

De belangrijkste bezienswaardigheid is de Gibraltar Rock (ook wel de Rots van Gibraltar genoemd). Deze imposante rots steekt hoog boven de stad uit en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving, inclusief de kust van Spanje en Noord-Afrika op heldere dagen. Binnen de rots bevindt zich het Gibraltar Nature Reserve, waar je onder andere de beroemde Barbary-makaken, de enige in het wild levende apensoort in Europa, kunt zien.

 

De Staat heeft ook een rijke geschiedenis, met bezienswaardigheden zoals de Great Siege Tunnels, die dateren uit de 18e eeuw, en de historische wijk van Gibraltar met zijn kleurrijke gebouwen. De stad biedt mogelijkheden om te winkelen in belastingvrije winkels, te genieten van de lokale keuken in restaurants en cafés, en te ontspannen op de zandstranden aan de oostkust.

 

Daarnaast is Gibraltar een belangrijk centrum voor maritieme activiteiten en biedt het mogelijkheden voor watersporten zoals zeilen, duiken en vissen. Het is ook een populaire bestemming voor cruiseschepen vanwege de pittoreske locatie en de historische charme.

 

Kortom, het is een unieke bestemming vanwege zijn geografische ligging, geschiedenis en natuurlijke schoonheid, en het biedt bezoekers een mix van cultuur, avontuur en ontspanning.

 

Winkelen in Gibraltar

 

Winkelen in Gibraltar is een populaire activiteit vanwege de belastingvrije status van het gebied. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het winkelen hier:

 

Belastingvrij winkelen: Een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar het eiland komen om te winkelen, is de belastingvrije status. Dit betekent dat je producten kunt kopen zonder btw (belasting over de toegevoegde waarde) te betalen, wat vaak resulteert in lagere prijzen dan elders in Europa.

 

Main Street: De belangrijkste winkelstraat in Gibraltar is Main Street (Hoofdstraat). Hier vind je een breed scala aan winkels, variërend van boetieks en modewinkels tot juweliers, elektronicawinkels en souvenirwinkels. Het is een levendige en drukke winkelstraat waar je kunt genieten van een ontspannen winkelervaring.

 

Casemates Square: Dit is een centraal plein in Gibraltar waar je veel cafés, restaurants en winkels vindt. Het is een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen. Hier kun je winkelen en daarna genieten van een maaltijd of drankje in een van de gezellige eetgelegenheden.

 

Winkelcentra: Naast Main Street en Casemates Square zijn er ook enkele winkelcentra, zoals ICC Shopping Centre en Kings Bastion Leisure Centre, waar je verschillende winkels en eetgelegenheden kunt vinden.

 

Producten: Het land biedt een breed scala aan producten, waaronder kleding, sieraden, horloges, parfums, elektronica, sterke drank, tabak en souvenirs. Populaire merken en designerlabels zijn vaak beschikbaar tegen concurrerende prijzen.

 

Openingstijden: Winkels in Gibraltar hebben meestal ruime openingstijden, en sommige zijn zelfs zeven dagen per week geopend. Let op de openingstijden van de specifieke winkels die je wilt bezoeken, want deze kunnen variëren.

 

Het belastingvrije winkelen in Gibraltar, gecombineerd met de gezellige sfeer van de winkelstraten en het brede scala aan producten, maakt het tot een aantrekkelijke bestemming voor shoppers die op zoek zijn naar koopjes en unieke items.

Gibraltar, het belastingparadijs

Gibraltar staat bekend om zijn belastingvoordelen en wordt vaak beschouwd als een belastingparadijs. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom Gibraltar aantrekkelijk is op het gebied van belastingen:

  1. Lage belastingtarieven: Gibraltar hanteert lage belastingtarieven voor bedrijven en individuen. Het heeft bijvoorbeeld geen btw (belasting over de toegevoegde waarde) en geen vermogenswinstbelasting.

 

  1. Bedrijfsbelasting: Het standaardtarief voor vennootschapsbelasting in Gibraltar is aantrekkelijk laag, wat het aantrekkelijk maakt voor internationale bedrijven om zich er te vestigen. Bovendien zijn bepaalde soorten bedrijven, zoals financiële dienstverleners, onderworpen aan speciale belastingregelingen die hun belastingverplichtingen verder kunnen verminderen.

 

  1. Geen successierechten: Gibraltar kent geen successierechten, wat betekent dat er geen belasting wordt geheven op erfenissen. Dit maakt het een aantrekkelijke bestemming voor vermogensplanning.

 

  1. Geen vermogensbelasting: Er wordt geen belasting geheven op vermogen, wat betekent dat individuen en bedrijven niet worden belast op hun activa.

 

  1. Geen kapitaalwinstbelasting: Gibraltar heeft geen belasting op kapitaalwinsten, wat betekent dat winsten uit de verkoop van activa, zoals onroerend goed of aandelen, niet worden belast.

 

  1. Belastingverdragen: Gibraltar heeft belastingverdragen met verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, wat kan helpen om dubbele belastingheffing te voorkomen.

 

Het belastingregime van Gibraltar heeft het tot een aantrekkelijke bestemming gemaakt voor zowel individuen als bedrijven die op zoek zijn naar fiscale voordelen. Het is echter belangrijk op te merken dat belastingwetten en -regels in de loop der tijd kunnen veranderen, dus het is raadzaam om altijd actuele informatie te raadplegen en, indien nodig, professioneel fiscaal advies in te winnen voordat u beslissingen neemt met betrekking tot belastingaangelegenheden in Gibraltar.

 

Vakantiehuis huren nabij Gibraltar

Wil je nabij Gibraltar een vakantiehuis huren, dan hebben wij de ideale woning voor jou! vakantiehuis De Beek is geschikt voor 6 personen en heeft een privé zwembad waar je het hele jaar gebruik van kunt maken. Het huis is helemaal vrij gelegen met 100% privacy, je kunt je zwembroek of bikini dus prima thuis laten.

"Gibraltar, de poort naar avontuur en belastingvoordelen"

Dit betekent dat Gibraltar niet alleen een fascinerende bestemming is voor avontuurlijke reizigers, maar ook een aantrekkelijke keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar fiscale voordelen en kansen voor financiële groei. Het combineert de aantrekkingskracht van het gebied als toeristische bestemming met de voordelen die het biedt op het gebied van belastingen en financiële planning.

Neem contact met ons op

Voor meer informatie of boekingen kun je contact met ons opnemen.

× App ons