Reset Password

Your search results
05/10/2023

Feestdagen en festivals in Spanje

Festival, feesten en feestdagen in Spanje, een hele belevenis

Spanje staat bekend om zijn levendige cultuur, zonnige klimaat en hartelijke gastvrijheid. Een van de meest opwindende aspecten van het land zijn de talrijke feestdagen en festivals die door het hele jaar heen plaatsvinden. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele ceremonies of moderne muziekfestivals, Spanje heeft voor ieder wat wils.

Semana Santa (Heilige Week)

Een van de meest bekende evenementen is de Semana Santa, of Heilige Week, die plaatsvindt in de week voor Pasen. Steden en dorpen door het hele land worden gevuld met plechtige processies, waarbij prachtig versierde praalwagens met beelden van Jezus en de Maagd Maria door de straten worden gedragen. Sevilla is bijzonder bekend om zijn indrukwekkende vieringen.

La Tomatina

Als je op zoek bent naar iets uniekers, dan is La Tomatina in Buñol een must-visit. Dit excentrieke tomatengevecht vindt elk jaar plaats op de laatste woensdag van augustus. Duizenden mensen komen samen om elkaar met tomaten te bekogelen, wat resulteert in een chaotisch maar onvergetelijk spektakel.

Fiesta de San Fermín

De Fiesta de San Fermín in Pamplona, beter bekend als het ‘Running of the Bulls’, is een ander wereldberoemd evenement. Van 6 tot 14 juli worden de straten van de stad overspoeld door zowel moedige als nieuwsgierige bezoekers, die hopen een glimp op te vangen van de razendsnelle stieren.

Feria de Málaga

Voor een meer ontspannen ervaring is de Feria de Málaga, die midden augustus plaatsvindt, de perfecte keuze. Gedurende deze week transformeert de stad Malaga in een bruisend festival met live muziek, traditionele dansen, en een overvloed aan heerlijk eten en wijn.

Een divers aanbod feestdagen in Andalusië

Andalusië, een regio die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed en adembenemende landschappen, is ook de thuisbasis van een breed scala aan unieke lokale festivals. Naast de grootschalige evenementen, bieden de kleinere, minder bekende festivals in Andalusië bezoekers een intieme blik op de lokale cultuur en tradities.

Feria del Caballo in Jerez de la Frontera

In mei transformeert de stad Jerez de la Frontera zich voor de Feria del Caballo. Dit is een eerbetoon aan de nobele Andalusische paarden. De stad komt tot leven met kleurrijke tenten, traditionele dansen zoals de Sevillanas, en natuurlijk, prachtige paardenshows en -parades.

Festival de Cante de las Minas

La Unión, gelegen in de provincie Murcia, dicht bij de grens met Andalusië, is gastheer voor het prestigieuze Festival de Cante de las Minas in augustus. Dit festival, gewijd aan de flamencokunst, trekt de grootste talenten aan voor adembenemende optredens van zang, dans, en gitaar.

Fiesta de los Patios in Córdoba

In mei nodigt Córdoba bezoekers uit om de Fiesta de los Patios te beleven, waar de bewoners hun prachtige binnenplaatsen, of “patios”, versieren met een overvloed aan bloemen. Het is een kans om de verborgen schoonheid van de stad te ontdekken en te genieten van de gastvrijheid van de locals.

Romería de El Rocío

Hoewel niet zo internationaal bekend, is de Romería de El Rocío een van de belangrijkste religieuze pelgrimstochten in Spanje. Elk jaar trekken duizenden pelgrims naar het dorp El Rocío in de provincie Huelva om eer te bewijzen aan de Maagd van El Rocío.

Deze en vele andere festivals verrijken de culturele tapestrie van Andalusië en bieden bezoekers een authentieke ervaring van de warmte, passie, en levendigheid waar de regio om bekend staat. Het boeken van een verblijf in een van onze comfortabele vakantiehuizen biedt de perfecte uitvalsbasis om deze onvergetelijke evenementen zelf te beleven.

Plan je bezoek

Het plannen van je bezoek rond een van deze festivals kan je verblijf in ons prachtige vakantiehuis extra speciaal maken. Of je nu wilt deelnemen aan de festiviteiten of ze van een afstand wilt bewonderen, je zult ongetwijfeld ondergedompeld worden in de rijke cultuur en tradities van Spanje.

Voeg je header hier toe

 • Advanced Search

  Guests
  Adults
  Ages 13 or above
  0
  Children
  Ages 2 to 12
  0
  Infants
  Under 2 years
  0
  Close
 • Wachtwoord Vernieuwen

× App ons